Линија
Republicki zavod za sport
11.07.2018.

Омладинци ФК Партизан на редовним контролама у ЗСМСРС


Омладинци ФК Партизан данас су на прегледима и тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта Републке Србије. Прегледе, мерења и тестирања су обавили у Центру за медицину и психологију спорта и Центру за моторичка истраживања и аналитику у спорту.

Делатност Сектора медицине и психологије спорта у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Сбије огледа се у обављању лабораторијске дијагностике, антропометријских мерења, ултразвучних прегледа срца, спирометријских испитивања, ергометријских и ергоспирометријских тестирања.

Спортско - медицински прегледи се прилагођавају узрасту, полу, врсти спорта, дужини спортског стажа и рангу такмичења испитаника.

Контрола припремљености врхунских спортиста, у делу који покрива аналитика у спорту, укључује комплексна тестирања која обухватају све аспекте значајне за спортски тренинг и физичко вежбање.

Млади фудбалери радили су и тестирања којим се добија процена максималне потрошње кисеоника (VO2 maks) и велики број других варијабли  неопходних за што квалитетније планирање и програмирање тренинга.

Коначан извештај се доноси на основу процене захтева спорта и на основу спортске дисциплине којом се испитаник бави.Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.