Линија
Republicki zavod za sport
11.07.2018.

Летња купалишна сезона на базенима Завода за спорт и медицину спорта РС


Најлепши базени у граду, Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку, летњу купалишну сезону завршиће почетком септембра.

Као и сваке године, Отворено пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС своје капије отвара од 10 часова.  

Комплекс Отвореног пливалишта ''Кошутњак'' изграђен је уз финансијску подршку Града Београда у периоду од 1967. до 1972. за потребе одржавања Светског првенства у воденим спортовима. Прво званично такмичење у пливању, ватерполу (мушкарци), синхроном пливању (жене) и скоковима у воду одржано је под  окриљем ''FINA'' (''Fédération Internationale de Natation Amateur'') у Београду од 13. августа до 9. септембра 1973. године.

Једно од многобројних такмичења, која су била одржана на Отвореном пливалишту ''Кошутњак'', јесте и Првенство у скоковима у воду у оквиру  Универзијаде 2009. године.

Комплекс отвореног пливалишта обухвата пет базена (олимпијски, ''школски'', ''рекреативни'' и ''дечји'' базен и базен за скокове у воду), са неопходном пратећом инфраструктуром. У склопу овог комплекса су и управна зграда, амбуланта, теретана, терен за одбојку на песку, свлачионице код олимпијског базена и новоизграђене у блоку Б код рекреативног базена.Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.