Линија
Republicki zavod za sport
25.06.2018.

Успешан старт српских спортиста на Медитеранским играма у Тарагони


На Медитеранским играма у Шпанији српски спортисти су до сада освојили 14 медаља. Каратистикиња, Јелена Миливојчевић, у категорији до 50 кг освојила је прво злато за Србију. Дамир Микец златни је у дисциплини ваздушни пиштољ, у истој дисциплини Зорана Аруновић је освојила сребрну медаљу. Пливачица Ања Цревар, у дисциплини 400 мешовито, освојила је сребро баш као и мушка штафета на 4x100 метара. Сребрна штафета пливала је у саставу: Велимир Стјепановић, Иван Ленђер, Урош Николић и Андреј Барна.

Веља Стјепановић окитио се и златом на 200 метара слободно, а кајакашица Милица Старовић је освајач најсјајнијег одличија у трци на К1 500. Марко Драгосављевић освојио сребро у К1 200, а  Ервин Холперт и Владимир Торубаров су бронзани у трци 500метара.

Каратиста Слободан Битевић, бронзани је у категорији до 84кг, а  стрелци Андреа Арсовић и Милутин Стефановић освајачи су златних медаља у дисциплини ваздушна пушка.

Чаба Силађи освојио је сребрну медаљу на 100 метара прсно, баш као и мушка пливачка  штафета на 4x 200метара. Српска штафета пливала је у саставу: Велимир Стјепановић, Андреј Барна, Урош Никић, Алекса Бобар.

Србију у Шпанији представља 139 спортиста који се такмиче у 27 спортова: атлетика, бокс, боћање, баскет 3x3, бициклизам, џудо, карате, дизање тегова, голф, једрење, стони тенис, мачевање, кајак, одбојка на песку, пливање, рукомет, рвање, скијање на води, гимнастика (спортска и ритмичка), стреличарство, стрељаштво, летеће мете, теквондо, триатлон, ватерполо и веслање.

Амар Адади, председник Игара, навео је да је ова спортска манифестација најмасовнија икада, с  обзиром да учествује преко 4.000 спортиста из 26 земаља у 33 спорта.


 


Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.