Линија
Republicki zavod za sport
11.06.2018.

Ватерполо репрезентација Србије на тестирањима у Заводу за спорт и медицину спорта РС


Најбољи ватерполисти Србије данас су у установи интердисциплинарног типа радили медицинске прегледе, моторичка и психолошка мерења.

Сектор медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије делује кроз пружање спортско-медицинских прегледа и тестова који подразумевају лабораторијску дијагностику, антропометријска мерења, ултразвучни преглед срца, спирометријска испитивања, ергометријска и ергоспирометријска тестирања.

У понуди једине званичне лабораторије за психологију спорта у земљи су и тестови за  процену интензитета и структуре спортске мотивације али и примена психолошких стратегија и вештина током извођења, којима се процењују начини реаговања спортиста у специфичним спортским ситуацијама.

Лабораторија за психолошку дијагностику, спортистима пружа и саветодавно консултативне услуге у различитим фазама предтакмичарског, такмичарског циклуса и након спортског наступа. За екипне спортове доступни су тестови Социометрије, као показатељи квалитета играчке и социјалне интеракције унутар спортског колектива.

Одељење аналитике у спорту, уз примену 3Д камера, одређује  постурални статус сваког испитаника. Оваква статичко постурална анализа обезбеђује прецизне информације о структуралним девијацијама унутар кинетичког ланца и даје податке о симетрији различитих страна тела.Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.