Линија
Republicki zavod za sport
16.05.2018.

Одељење медицине спорта Ташмајдан на услузи спортистима


Најстарија амбуланта спортске медицине у Србији основана је у интересу очувања здравља свих учесника спортских активности и у том духу делује већ 45 година. Амбуланта медицине спорта Ташмајдан смештена је у оквиру спортско-рекреативног центра Ташмајдан на 260 метара квадратних, а основна делатност одељења огледа се у провери здравственог статуса и функционалних могућности спортиста различитих категорија.

Спортско медицинске прегледе обављају лекари медицине спорта, а сам преглед обухвата комплетна крвну слику, антропометрију тела,  ЕКГ, преглед по системима органа уз могућност примене теста оптерећења. Одељење за специјализовану здравствену заштиту спортиста, Ташмајдан, своје услуге нуди активним спортистима, рекреативцима, бившим врхунским спортистима, учесницима школских спортских активности.

Нови Закон о спорту је донео неке измене, између осталог и то да ће прегледе деце спортиста старости од 6 до 14 година финансирати Републички фонд за здравствено осигурање. За ову прилику, неопходно је да деца дођу у пратњи родитеља са упутом од педијатра, овереном здравственом књижицом и спортском легитимацијом. Уколико учесници у спортским активностима нису активни чланови клубова, довољни су упут и важећа здравствена књижица. Процедура бесплатних прегледа деце може се олакшати уколико корисници пре доласка на преглед  са званичног сајта Завода за спорт преузму и ваљано испуне спортско медицински формулар.

На одељењу медицине спорта Ташмајдан дневно се обави око 40 преглда. Најмлађи испитаник има две и  по године, а најстарији ветеран има 72 године. Прегледи и тестирања заказују се преко кол центра сваког радног дана од 10 до 15.30.                       
Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.