Линија
Republicki zavod za sport
26.04.2018.

V КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ЗА ПРЕВЕНТИВНУ ПЕДИЈАТРИЈУ СРБИЈЕ


У периоду од 20 - 22. априла 2018. године у Нишу, у Хотелу Неw Цитy,  је одржан V КОНГРЕС УДРУЖЕЊА ЗА ПРЕВЕНТИВНУ ПЕДИЈАТРИЈУ СРБИЈЕ са међународним учешћем.

Конгрес је свечано отворен 20. априла 2018. године. На отварању присутнима су се обатили Проф. др Бојко Бјелаковић, Председник Удружења за превентивну педијатрију Србије, представник Министарства здравља Републике Србије, представник града Ниша, председник Удружења педијатара из региона.

Отварање је увеличао хор Медицинске школе, а приказана је и дечија представа. Након свећаног отварања одржана су предавања по програму.

Другог дана у оквиру сесије: Превенција у спорту један од модератора сесије и позивни предавач је била и др Јадранка Плавшић, специјалиста медицине спорта. Она је одржала предавање са темом: ''Спортскомедицински преглед деце која су укључена у спортске активности''.

Присуство великог броја домаћих и интернационалних гостију искоришћено је за размену стручних искустава.Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.