Линија
Republicki zavod za sport
6.03.2018.

Ширење I Националног тренинг центра ЗСМСРС


Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио је још више улагања у српски спорт кроз инфраструктуру и разне донације опреме.

Велики планови су пред Министарством омладине и спорта у 2018. години. Србија добија све више спортских шампиона, а министарство то зна да испрати улагањем средстава и изградњом објеката за тренинг.

''Наши шампиони мењају слику о Србији, преносе позитивне поруке и то је наша жеља у будућности. Шест националних савеза ће добити своју кућу у Кошутњаку, надоградњом Завода за спорт и медицину спорта РС. Објекат ће бити по свим светским стандардима: Карате, рвање, теквондо, џудо, стрелци и спортски пењачи добиће своје просторије и објекте за тренинг. Кошутњак ће променити изглед са двораном од 15.000 квадрата. Проширујемо и капацитете у пословним просторијама Завода за за спорт и медицину спорта РС. Желимо да подигнемо број прегледа деце у спорту на годишњем нивоу'', истиче Удовичић.

Додаје још: ''Када је реч о омладини, донели смо одлуку о повећаном броју стипендија. Пре четири године је било 1000 стипендија за добре студенте, а сада их има 1300, а износ је повећан са 25 на 30.000 динара. Желимо да повећамо број награђених средњошколаца на међународним такмичењима. Имали смо 1407, сада имамо 1500. Желимо да имамо све већи број финансирања наших студената на мастерима и докторским студијама у иностранству. Желимо да имамо конкретне пројекте да запослимо младе''.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић истакао је да је Завод кућа свих спортиста и да ће поред свих спортских садржаја које данас Завод има ова дворана бити јединствена у региону и шире, јер на једном месту I Национални тренинг центар Завода за спорт и медицину спорта РС има и смештајне капацитете и комплетну здравствену заштиту и све услове за припреме и тренинг спортиста.

''У плану је обнова управне зграде и лабораторија за медицину, психологију и аналитику у спорту. Намера је да комплекс постане зона врхунског спорта због чега и објекти морају задовољити стандарде за међународна такмичења. Садржај, капацитет, опрема… за те објекте биће дефинисани по правилима националних и међународних савеза'', уверава Бојовић.Сва права задржана © 2011 Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Дизајн и развој Неотек д.о.о.